Румен Радев няма проблеми с българските социалисти, а има влошени

...
Румен Радев няма проблеми с българските социалисти, а има влошени
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Радев има влошени отношения с част от ръководството на БСП

Румен Радев няма проблеми с българските социалисти, а има влошени връзки с една част от управлението на Българска социалистическа партия и нейният ръководител. Това съобщи ръководителят на стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов пред БТВ.

Според него президентът няма по какъв начин да премълчава неща, които са откровени лъжи, изречени точно от водача на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова.

Най-голямата опасност за парламентарната република са партиите. Нека да съберат конституционно болшинство, да трансформират Конституцията, само че преди този момент да сформират държавно управление и да ръководят. Имаме единствено приказки, а не дарба за дейности, разяснява проф. Маринов.

По думите му президентът бил задължен да даде късмет на партиите да сформират държавно управление, като те не се справили. Проблемът с ръководството идва от това, че опитите за някакво обединяване към цели се взривяват от тънките бакалски сметки на партиите. Партиите се боят да влязат в разнообразни комбинации, които в действителност са токсични, разяснява той.

Проф. Маринов добави, че дали ще се премине към президентска или полупрезидентска република не анулира задължението на партиите. „ Гълъб Донев си прави работата, балансиран и спокоен човек. Той съумя да трансформира държавното управление в един обединен екип “, оцени проф. Александър Маринова работата на служебния кабинет. Той счита, че няма да има трагични промени в състава на служебния кабинет на Гълъб Донев-2. Ако задачата на един длъжностен кабинет е да блесне за политиката, не е колегиално нито към президента, нито към жителите, сподели още проф. Маринов.

Шенген, Еврозоната и присъединението на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз остават основни цели на служебния кабинет.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР