Румен Радев не се яви на дебат с проф. Герджиков

...
Румен Радев не се яви на дебат с проф. Герджиков
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Радев пак избяга от дебат

Румен Радев не се яви на спор с проф. Герджиков през днешния ден в Хасково. Това е следващият отвод на настоящия президент да се изправи пред проф. Анастас Герджиков, с цел да обсъдят визията си за бъдещето на България. „ Днес и двамата сме в града и се надявах господин Радев да подходи отговорно към българските гласоподаватели и най- след това да одобри поканата ми за спор. Смятам, че е негов дълг да се яви и по този начин да покаже, че почита правото на жителите да създадат своя осведомен избор “, разясни Анастас Герджиков. Той добави, че даже и писмените предложения на националните малките екрани не са съумели да убедят Румен Радев да взе участие в спор. След като изчака Румен Радев повече от половин час, проф. Анастас Герджиков продължи със срещите си с жители в град Хасково.

Те споделиха, че се насажда боязън и ненавист тъкмо преди провеждането на изборите и пред претендента за президент проф. Анастас Герджиков сигнализираха за опорочаване на правото на свободен избор. „ Изборите са на път да бъдат опорочени от назначеното от Радев служебно държавно управление. Г-н Радев взе участие в акцията не със силата на причините, а с причините на силата. Вместо той да се яви на спор, на който го поканих неведнъж, в това число и за през днешния ден в Хасково, назначеният от него вътрешен министър изпраща служители на реда из цяла България да всяват боязън и да разпитват хората за кого ще гласоподават. Нито страхът, нито омразата ще ни оказват помощ да намерим правилния път. За да завоюва втори мандат, Радев е подготвен да жертва България. Остават броени дни до края на акцията, приканвам го да покаже почитание към жителите, които желаят да видят по какъв начин ще отбрани тезите си, да покаже и храброст, и да взе участие в директен политически конфликт, като се яви на спор. Това ще бъде достойното държание на човек, който през последните 5 години е президент на страната “, разяснява проф. Герджиков.

Според него, в последно време претендентът за вицепрезидент Илияна Йотова доста повече от Радев насочва послания и води цялата акция. „ Имам възприятието, че претендентът за президент, подсилен от Българска социалистическа партия, не е Румен Радев, а Илияна Йотова. Вицепрезидентът има значими функционалности, само че те не са свързани с това зад него да се крие президентът. Но въпреки всичко, в случай че господин Радев се опасява толкоз доста да се яви на спор с мен, може да изпрати вместо него госпожа Йотова “, предложи проф. Герджиков. Кандидатът за президент счита, че въпросът с 228-те несертифицирани машини поражда подозрения в честността на изборите и към момента няма задоволително ясни отговори по тематиката. „ Това е риск за легитимността на изборния развой. Неясноти към проблема имат и ЦИК, и медии, и партии. Виждам, че след ГЕРБ подозрения и терзания са изразили и Българска социалистическа партия.

Радев носи отговорност за назначеното от него служебно държавно управление, което провежда изборите, и от тази позиция мълчанието му по този въпрос е необяснимо. Споделя ли господин Радев позицията на госпожа Йотова, че отговорите за машините са неубедителни, или стои зад всичко което се случва? Смятам, че в тази обстановка едно от вероятните решения е контролно преброяване на разписките от машините, с цел да имаме гаранция, че резултатите ще бъдат правилни “, счита претендентът за президент. В Хасково, представители на бизнеса и жители показаха терзания от тежката икономическа обстановка и желаеха проф. Герджиков да се ангажира, в случай че бъде определен за президент, да направи всичко допустимо за по-лесното излизане от рецесията.

Той самият съобщи, че в случай че завоюва изборите, ще ангажира всички експертни и политически старания за превъзмогване на отрицателните стопански трендове. „ Държавата наподобява затънала в невъзможност и липса на вероятност, не работи нито една мярка за подкрепяне на бизнеса и на хората, заети в засегнатите от рецесията браншове. Надявам се да бъде формиран постоянен кабинет и Народното събрание да проработи, с цел да се одобряват незабавни промени за поддръжка, тъй като няма време. Ценовият потрес и рецесията от ден на ден потопяват компаниите в задължения и бизнесът е застрашен от банкрут. Трябват дейности, добре премислени ограничения и допустимо най-бързото им въвеждане, тъй като месеците, в които беше на власт държавното управление, назначено от Румен Радев могат да се окажат съдбовни за стопанската система на страната “, уточни още претендентът за президент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР