Румен Радев не е Росен Плевнелиев. Президентската институция вече не

...
Румен Радев не е Росен Плевнелиев. Президентската институция вече не
Коментари Харесай

Калоян Паргов брани президента: Румен Радев не е Росен Плевнелиев

Румен Радев не е Росен Плевнелиев. Президентската институция към този момент не е толкоз безобидна, както при Плевнелиев. Това съобщи пред канал 3 водачът на БСП-София Калоян Паргов.

" Политиката му няма да се въплъти в новата президетска институция. Дондуков 1 не желае да признае, че Дондуков 2 не е оня по времето на Плевнелиев ", добави Калоян Паргов, написа ПИК.  

" Темата за изтребителите беше коментирана и при кабинета " Борисов 2 ", когато Българска социалистическа партия застана зад тезата, че се дават пари за армията, само че средства за пенсии, заплати, обучение и опазване на здравето няма.  

" Борисов призна опита на Радев, сподели, че той е авиатор и схваща повече по тематиката. Не ме интересува Грипен или F-16, значима е добавената стойност. Ние ще ги плащаме тези пари, само че какво ще получим. Няма възможност за импийчмънт. Двете най-важни фигури в държата са президентът Радев и премирът Борисов, ще прехвърчат още искри, което е обикновено ", добави Калоян Паргов.  

Според него около този шума за изтребителите има възможност процедурата да тръгне отначало.

" Военната промишленост и енергетиката са браншове от международно значение. Лиспват ни задоволително вложения в стопанската система както външни, по този начин и вътрешни ", разясни Калоян Паргов.

" Има правна опция Висш съдебен съвет да удостовери избора за Георги Чолаков като началник на Върховен административен съд. Румен Радев е първият президент, който няма нищо общо с политическата система и към този момент 1 година се пробва да оформи държание на надпартиен президент. Поведението му има морално-етичен акт. След 27 септември Радев ще би трябвало да даде отговори ", сподели още Калоян Паргов.

По думите му оценката на Българска социалистическа партия за стоте дни ръководство на кабинета „ Борисов 3 ” е кавги и митинги.  

" Това държавно управление стартира с провал с назначенията и неофашистките подмятания, което беше наказано от интернационалната общественост. Аз съм се снимал не с нацистка, а с партизанска униформа ", посочи Калоян Паргов.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР