Румен Радев направи първи коментар след разпространените от Радостин Василев

...
Румен Радев направи първи коментар след разпространените от Радостин Василев
Коментари Харесай

Румен Радев: Тези хора от "Промяната" искат да обезглавят ръководството на ДАНС, което миналата година получи наградата "Джордж Тенет" от САЩ

Румен Радев направи първи коментар след публикуваните от Радостин Василев записи от съвещание на Национален съвет на " Продължаваме Промяната ".
 
" Алабализмите не са мой способ. Очевидно те са способ на други, както стана ясно от записите ", уточни президентът.
 
" Всеки, който има упоритостта да прави дълбоки промени в службите, би трябвало да е изцяло наясно, че тези служби не са на президента, а на България. Ако искаш да реформираш службите, би трябвало най-малкото да познаваш законите за тези служби, тъй като и това не се познава ", добави той.
 
Радев уточни образец за това, че службите са съществено реформирани и вършат максимума за бюджета и ресурсите, с които разполагат.
 
" Миналата година управлението на ДАНС отиде в Щатите и получи премията " Джордж Тенет " за изключителни заслуги и принос към националната сигурност на Съединени американски щати ", акцентира президентът.
 
Държавният глава продължи: " Сега тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства. Това са безспорни нелепости. Кои са тези хора излиза наяве от записите ", е мнението му.
 
Държавният глава разясни, че чака политическите партии да премислят освен своите стратегии и съдружни съглашения, а и политическия морал.
 
На въпрос дали обмисля свикването на КСНС след публикуваните записи, Радев разясни: " На Консултативния съвет съвещанията се водят при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става доста ясно, че аз доста мъчно ще позволи някои хора да седнат на масата, където се разисква класифицирана информация ", безапелационен е Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР