Румен Радев направи обиколка по суша и въздух на българо-турската

...
Румен Радев направи обиколка по суша и въздух на българо-турската
Коментари Харесай

Жандармерията вече е по границата с Турция, при нужда и армията ще се включи

Румен Радев направи обиколка по суша и въздух на българо-турската граница. Според него са нужни средства, с цел да се поддържа граничното оборудване, с цел да може да бъде дейно при засилващия се напън от страна на незаконните мигранти. 

„ Нужни са спомагателни сили  за опазването на границата при мощния миграционен напън, като към този момент са изпратени спомагателни чиновници на дирекция „ Жандармерия “ и има проект при утежняване на обстановката да се включат и военни ”, сподели началникът на „ Гранична полиция “ гл. комисар Деян Моллов

„ Оградата на редица места е компрометирана, завладява се нападателно от растителност. Интегрираната система за наблюдаване не работи на някои места. Изискват се още доста взаимни старания, в случай че миграционната конюнктура продължи да се усложнява – да се задействат други проекти и да има подкрепяне от други структури за сигурност “, уточни президентът.

Той прикани на идния КСНС да се стигне до консенсус сред партиите по нужните ограничения, а също така би трябвало да се работи по-активно с европейските сътрудници за обезпечаването на средства, по-сериозен ангажимент на „ Фронтекс “ и за действен проект за деяние на Европейски Съюз за миграционния напън при непрекъснат разговор с Турция. Радев означи също, че „ от години “ се чакат резултатите от инспекцията на прокуратурата за строителството на оградата. Той означи и че строените от военни двуредови сектори са излезели 4 пъти по-евтино от едноредовото оборудване, строено по-късно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР