Румен Радев налага вето на параграф 6 от Преходните и

...
Румен Радев налага вето на параграф 6 от Преходните и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев Направи Това, Което Никой На Света Не Е Очаквал! Край, Държавният Глава Спря

Румен Радев постанова несъгласие на параграф 6 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година поради незаплащането от НЗОК през 2018 година на избрани лекарствени артикули, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът счита, че се основава друго отнасяне на здравноосигурените лица през 2018 година и се визира главно конституционно право, гарантиращо на жителите налична здравна помощ.

" Лимитираният финансов запас за здраве постанова усъвършенстване на разпределението, разходването и контрола на наличните средства. Това, обаче, не може да е за сметка на конституционните права на жителите и обществената правдивост ", показва президентът в претекстовете си.

Срещу мораториума за нови медикаменти и медицински действия, който Народното събрание одобри дефинитивно дружно с бюджета за опазване на здравето за 2018 година, се надигна вълна от неодобрение. Преди гласуването се проведоха митинги от пациентски организации.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР