Румен Радев на двудневна визита при Вучич С церемония по

...
Румен Радев на двудневна визита при Вучич С церемония по
Коментари Харесай

Румен Радев на двудневна визита при Вучич

Румен Радев на двудневна аудиенция при Вучич С гала по формалното посрещане на президента Румен Радев в Белград стартира двудневната му аудиенция по покана на сръбския му сътрудник Александър Вучич .

Президентите Радев и Вучич организираха среша на четири очи. На нея бяха дискутирани въпроси от двустранен темперамент, както и тематиките за възстановяване на достъпа до опазване на здравето и обучение в регионите, в които живее българското малцинство.

Сред акцентите на диалога са и развиването на капиталовото съдействие, икономическият продан и туризмът.

На 22 юни президентите Румен Радев и Александър Вучич ще проведат среща с представителите на българското малцинство в Димитровград. Едни от огромните проблеми на малцинството ни там са свързани със усложнения достъп до медицински грижи.

В края на предходната година при прегледи на български лекари от ВМА в Босилеград бе основано напрежение, защото медиците бяха арестувани за няколко часа от сръбските управляващи. Формалната причина тогава беше позволение за осъществяване на прегледите от Регионалния инспекторат по опазването на здравето в Ниш.-->
 Президентът Румен Радев в Сърбия www.president.bg
Липсата на здравни грижи продължава да бъде един от огромните проблеми на малцинството ни в прилежаща Сърбия. Най-близката болница е в Кюстендил, а най-близкото сръбско лечебно заведение е на 70-80 километра.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР