Румен Радев иска от свое лично име да създаде една

...
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Президентът иска да създаде развита структура с голям властови статут

„ Румен Радев желае от свое персонално име да сътвори една развита конструкция, която да има огромен властови статут “.

По този метод Политологът проф. Румяна Коларова разяснява дейностите на президента, който през вчерашния ден извърши заканата си и за част от признатите от Народното събрание промени в Конституцията .  Според нея това е изцяло предстоящо, защото за президента е доста значимо да държи властта в служебните кабинети

Тя дефинира пълномощията на президента в България за „ пагубно сбъркани “ и добави, че съгласно нея това основава условия за използуване с властта в случаите, в които в страната се избират служебни държавни управления. 

Проф. Коларова посочи, че огромният въпрос сега е обвързван с това дали Конституционният съд ще вземе някакво решение във връзка с текстовете, които трансформират организацията на правосъдната власт .

„ Всички знаем опитите да се трансформират методите на контролиране на правосъдната власт – това е главният детайл от остарялата комунистическа система, който не е разграден. “

Тя добави, че двата съществени момента в тази ситуация са по какъв начин съдът ще се произнесе по текстовете, които трансформират организацията на правосъдната власт, и по какъв начин ще се произнесе по текстовете, които се отнасят до президентската институция .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР