Румен Радев и Илхам Алиев бяха единодушни, че реализацията на

...
Румен Радев и Илхам Алиев бяха единодушни, че реализацията на
Коментари Харесай

Румен Радев и Илхам Алиев обсъдиха интерконектора с Гърция

Румен Радев и Илхам Алиев бяха единомислещи, че реализацията на сред България и Гърция способства за задълбочаване на енергийната диверсификация освен за района, само че и за цяла Европа .

Това стана ясно от телефонен диалог сред президентите на България Румен Радев и на Азербайджан Илхан Алиев, оповестиха от администрацията на президента. Президентът Румен Радев оцени високо уговорката на Азербайджан и персонално на президента Алиев за ползотворното партньорство по плана за газовия интерконектор сред България и Гърция (IGB). 
 Борисов кани президента на Азербайджан у нас да прегледа газовия интерконектор
Борисов кани президента на Азербайджан у нас да прегледа газовия интерконектор

Премиерът посочи отличното съдействие сред двете страни

В бранша на енергетиката капацитет за задълбочаване на съдействието има освен при вноса на природен газ, само че и за продан в областта на технологии , свързани с производството на зелен водород, както и на електричество. Като перспективни области за развиване на партньорството сред България и Азербайджан бяха откроени още селското стопанство, нововъведенията, автомобилния бранш, културата и образованието.

Възможностите за задълбочаване на двустранното съдействието сред България и Азербайджан в области от съвместен интерес, измежду които енергетика, стопанска система и вложения, разискаха в телефонен диалог българският президент Румен Радев и азерският му сътрудник Илхам Алиев.

Президентът Румен Радев възобнови поканата си към президента Илхам Алиев да посети страната ни в идващите месеци .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР