Румен Радев и Анастас Герджиков дебатираха час и половина за

...
Румен Радев и Анастас Герджиков дебатираха час и половина за
Коментари Харесай

Дебатът Радев - Герджиков: акценти и послания

Румен Радев и Анастас Герджиков дебатираха час и половина за бъдещето на страната ни през идващите 5 години. Двамата дискутираха по тематиките политика , ковид, цените у нас , зелената договорка , националната сигурност и по какъв начин страната ни ще продължи да бъде показана на картата на Европа .

ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА
Съставянето на постоянен кабинет
Румен Радев съобщи, че партиите, които ще търсят сформирането на ново парламентарно болшинство, би трябвало да го създадат към ясни правила и визии, а Анастас Герджиков сподели, че и той е защитавал точно този метод в контраст на метода на Радев " да разделя, а не да сплотява нацията ".

Радев отхвърли да стои зад партията на Кирил Петков и Асен Василев, заявявайки, че не се занимава с политическо инженерство.
Промени в Конституцията
Румен Радев съобщи, че има подготвен план за промени в Конституцията. Анастас Герджиков дефинира като извънредно стеснителен фактът, че съперникът му към момента не е показал въпросния план.

ЗДРАВНАТА КРИЗА

Румен Радев съобщи, че ограниченията, подхванати от служебното държавно управление към този момент дават резултат и че България е на едно от челните места на спад на новозаразени с коронавирус, а децата също са се върнали в учебно заведение. Според Анастас Герджиков въвеждането на зеления документ е форма на насила и съобщи, че последните 6 месеца са били изпуснати за преодоляване на пандемията.



ИНФЛАЦИЯТА

Не би трябвало да се спекулира с инфлацията, защото тя е рекордна във всички страни, съобщи Румен Радев. Служебното държавното управление е направило най-голямата отплата за цената на електрическа енергия за бизнеса - 110 лева

Според Анастас Герджиков кривата за цената на газа и силата стартира от януари и до септември се е нараснала от два до три пъти. Герджиков съобщи, че е можело да получим нужните средства за отплата по-рано, в случай че не е бил занимателен Планът за възобновяване и резистентност.

ВЪНШНА ПОЛИТИКА
Три съществени акцента бяха разисквани в сегмента - Русия, връзките с РСМ и подготовката за нова бежанска вълна.
По отношение на Русия, съгласно Румен Радев Крим е съветски, глобите на Европейски Съюз към Москва не дават стремежи резултат, а България би трябвало да търси прагматична външнополитическа позиция. Според Анастас Герджиков, о. Крим е украински и глобите би трябвало да бъдат непокътнати

И двамата са съгласни, че Република Северна Македония би трябвало да извършва прецизно контракта за другарство и добросъседство и че все още югозападната ни съседка не е подготвена да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

По отношение на бежанците, съгласно Радев България би трябвало да търси общоевропейски ограничения за защита на външните граници на Европейски Съюз, а съгласно Герджиков дейностите на служебното държавно управление отпреди няколко часа с изказвания за интервенция на Турция в изборния развой у нас, са деструктивни точно по тази тематика.

За напрежението в Черно море Радев съобщи, че там би трябвало да бъдат прилагани ограничения за деескалация, а съгласно Герджиков България би трябвало прецизно да извършва уговорките си като член на НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР