Румен Радев е победител в първия тур на президентските избори,

...
Румен Радев е победител в първия тур на президентските избори,
Коментари Харесай

Румен Радев и Анастас Герджиков отиват на балотаж

Румен Радев е победител в първия тур на президентските избори, сочат данните от екзитпол на " Галъп " към 19:00 часа, съобщи.

Според прогнозите резултати Радев печели 49,3% от вота, до момента в който на второ място се подрежда Анастас Герджиков с  25,0%.

Избирателната интензивност за президентският избор е 36%, което значи, че отиваме на балотаж идната неделя, защото съгласно Конституцията, с цел да бъде определен даден претендент още на първия тур на изборите, той би трябвало да е получил повече от 50% действителни гласове, в случай че в гласуването са взели участие повече от половината гласоподаватели.

Трети е  издигнатият от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с поддръжка от 9%, до момента в който Лозан Панов събира 4,2% от вота. Следват Луна Йорданова – 1,0%, Веселин Марешки – 0,7%, Милен Михов – 0,6% и Волен Сидеров – 0,6%.

Според изследването на организация " Тренд ", поръчано и финансирано от, Румен Радев води с 48,9% от гласовете. На втора позиция е  проф. Анастас Герджиков с 24,6% от вота. Подкрепа от 9,2% получава Мустафа Карадайъ. Следват Лозан Панов - 5,2%, Костадин Костадинов - 3,7%, Луна Йорданова - 1,2% и Милен Михов 0,5%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР