"Румен Радев е обладан от машинно гласуване, но ако то

...
"Румен Радев е обладан от машинно гласуване, но ако то
Коментари Харесай

Георги Марков: Румен Радев е обладан от машинното гласуване

"Румен Радев е обладан от машинно гласоподаване, само че в случай че то е единствена гаранция за почтеност на изборите, би трябвало да повтаряме президентския избор ", съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков по време на дебатите за президентското несъгласие върху Изборния кодекс.

„ Настоящото несъгласие на президента е значим политически акт. Разсейва два мита, те настойчиво се стартират от водачите на българската съпротива – Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, с цялото ми почитание към тяхното мнение. Първият мит е, че има слепване на партията с страната. Ние сме парламентарна република, само че с директно определен държавен глава. Държавният глава, както се вижда за следващ път не е представител на ръководещата партия. Той е ослепителен представител на българската съпротива “, съобщи Марков. Той означи, че Политическа партия ГЕРБ няма независимо болшинство от 121 гласа, с цел да преодолее ветото и попита защо слепване на партия ГЕРБ с страната може да става дума.

Според Марков две неща са присъщи за вижданията на президента по изборния развой в България. „ Най-отчетливо от тях е по този начин нареченото машинно гласоподаване. Всеки в живота и политиката може да бъде обладан от нещо. Аз съм обладан от Орбан фикс идея 31 години. Той е обладан от машинно гласоподаване. Дори на Нова година, когато хората се чукаха с чаши и се целуваха, той ни занимаваше с машинно гласоподаване. Естественият въпрос е той беше ли определен от машинно гласоподаване. Ако машинното гласоподаване е причина, единствена гаранция за почтеност на изборите, ние би трябвало да повтаряме президентския избор. Да хвърля кърпата и да вършим президентски избори. Значи не може, когато той е определен без машинно гласоподаване, нещата да са постоянни, а когато избират ГЕРБ, да има проблеми с честността на изборите “, добави още Марков.

Той добави, че в 24 МИР София ГЕРБ побеждава Българска социалистическа партия не с 10 гласа, с цел да са „ менкани “ бюлетини, а с 10 %.

Марков съобщи, че ГЕРБ се е произнесла по преференциите една седмица преди ветото на президента и предложи на сътрудниците си да внесат още веднъж закона за мажоритарни избори. Народният представител поздрави ПГ на „ Воля “, тъй като тя е била за мажоритарни избори. „ Сега се оправдавам на вашите гласоподаватели. Браво, името ви „ Воля “ отива на волята, която проявихте. Първо, да подкрепите държавното управление на ГЕРБ, без да участвате в него, тъй като това е гласът на народа и втория път - мажоритарния избор, тъй като това е гласът на народа. Шапка ви смъквам, „ Воля “, доста сте симпатични и сте една от най-интелигентните групи, които съм виждал в историята на нова България “, сподели още депутатът от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР