Румен Радев е на посещение в Русе и отиде до

...
Румен Радев е на посещение в Русе и отиде до
Коментари Харесай

Радев: Русия може да спечели тази война, но не може да спечели мира. Не се печели мир с агресия

Румен Радев е на посещаване в Русе и отиде до Кризисния център, където са настанени украински жители в града.

" Голяма част от тези хора са с български генезис и чакам да бъде решен казусът с бързото издаване на документи за идентичност на хора от нашата историческа диаспора. Те би трябвало да употребяват всички права, които и българите ", това сподели президентът Румен Радев, представен от Dariknews.bg.

" Трябва да се усъвършенства координацията. Това е преди всичко. Украинските жители питат къде могат да отидат и по какъв начин могат да получат статут. Трябва по-бърза динамична връзка. Кризисният щаб е належащо да дава по-добра информация, която да се получава в писмен тип. Очакваме в скоро време да има обединен портал и да се раздадат листовки, в които да има цялата информация, като да вземем за пример - в коя Община могат да отидат ", сподели още Радев.

Относно 40 лева, които се дават на всеки украински жител, Радев разяснява тематиката по този начин: " Тези 40 лева не се дават на украинските жители, а се дават на притежателите на хотели и тук-там за настаняване, които могат да потвърдят, че обезпечават на тези хора храна и вода ".

" Логично е да има среща сред президентите на Русия и Украйна и се надявам тя да се реализира. Войната не е решение. Русия може да завоюва тази война, само че не може да завоюва мира. Не се печели мир с експанзия ", сподели Румен Радев.

" Преговорите са решението. България има съображение да претендира да бъде място за такива договаряния, само че това би трябвало да стане в съгласуваност с Европейски Съюз. Ние сме член на Европейски Съюз и би трябвало да търсим обединен европейски метод. България беше включена в листата с неприятелските страни, което считам, че е едно неуместно решение ", счита президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР