Румен Радев е искал да привлече националистическия вот с изказването

...
Румен Радев е искал да привлече националистическия вот с изказването
Коментари Харесай

Георги Киряков: Нито Канада, нито САЩ стоят зад Продължаваме промяната

Румен Радев е желал да притегли националистическия избор с изявлението си за " Родината на Мустафа Карадайъ ", което възпалило етнически спор и напомнило на българските турци за Възродителния развой. Това счита политологът Цветанка Андреева.

" Когато Радев се бореше за свалянето на глобите против Русия, тогава някак забравяше, че е НАТО-вски военачалник. Изведнъж след това влезе комфортно в тази си роля. Днес отново е български военачалник против турска страна. Това е низък шовинизъм, пропагандна и компроматна война, която надминава желанието за втори мандат ", съобщи Андреева пред " Денят ON AIR ".

" Същото важеше за Бойко Борисов, когато беше министър-председател – ходеше да търси здрависване с Доналд Тръмп, непрекъснато се хвалеше по какъв начин го е потупвал ", посочи от своя страна политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Андреева отвърна Киряков, че министър-председателите не се употребяват със същия сан като президентите, само че съгласно него е неприемливо министър председателят да показва непосредственост с европейски или международен водач.

Нито Канада, нито Съединени американски щати стоят зад " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев, счита Киряков. Андреева обаче намира за тревожна връзката на " Продължаваме промяната " с Радев.

" И през днешния ден се питаме до каква степен президентът кадрува, до каква степен ще образува това съдружно болшинство, до каква степен другите партии са съгласни с сходна интервенция на Румен Радев. Не сме слепи, видяхме по какъв начин " Продължаваме промяната " се роди от президентската институция ", уточни тя.

По думите на Киряков, президентът е задължен да вземе присъединяване в сформирането на държавно управление, защото бил упрекван, че е стоял пасивно в предишните две Народни събрания.

" Ако има изборна интензивност по-ниска от първия тур, гласовете ще бъдат понижени съразмерно и за двамата претенденти. Да не приказваме, че ще има консолидация на избор антиГЕРБ, което ще помогне на Радев да завоюва безапелационно балотажа ", предвижда той.

Според Андреева балотажът може да се трансформира във възпроизводство на конфликта " ляво-дясно ", който като че ли се позабрави у нас.

" Може би това е някакво връщане на нормалността. Да забележим и в Народното събрание дясна съпротива на ляво-центристко държавно управление – това са индикации, че вървим към излекуване на политическия развой ", означи тя.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР