Румен Радев е горд. Това ясно пролича от думите на

...
Румен Радев е горд. Това ясно пролича от думите на
Коментари Харесай

Радев се бие в гърдите: Газовата връзка с Гърция променя енергийната карта на Европа

Румен Радев е горделив. Това ясно пролича от думите на президента по отношение на газовата връзка сред Гърция и България. Според държавният грава тя дава стратегическо измерение на нашето съдействие с Азербайджан и трансформира уверено енергийната карта на Европа.

Радев даде в взаимно изказване с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който е на публична аудиенция в София.

Българският държавен глава акцентира с Алиев са създали обзор на връзките сред България и Азербайджан.

Той сподели, че връзките сред двете страни са издигнати на равнище стратегически партньорство, а Азербайджан е мечтан сътрудник.

Официалната аудиенция на президента Алиев има двойна символика, акцентира Радев и продължи: Тя обгръща 30 години връзки и откриването на междусистемната газова връзка с Гърция. Тя дава стратегическо измерение на нашето съдействие.

Тази връзка, която ще даде опция да получаваме за първи път действително газ от Азербайджан, нахвърля надалеч измеренията на един инфраструктурен план.
Интерконекторът затвърждава нашето стратегическо партньорство, съобщи Румен Радев.
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев изрази удовлетворение от това, че споразуменията сред двете страни се извършват. Той увери, че ще се подхващат спомагателни ограничения в региона на енергийната сигурност и дефинира стартирането в употреба на интерконектора с Гърция като събитие от историческо значение.

“Днес обсъдихме доставките на спомагателни количества и размери. Може да прецените значимостта да ускорим доставките за нашите сътрудници. Сега е по-важно от всеки път да действаме бързо. През годините Азербайджан се е потвърдил като експортьор на газ, в този момент продължаваме с доставките и се потвърждаваме за следващ път. ”, посочи Алиев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР