Румен Радев: Дълг на всички институции е да уважават и

...
Румен Радев: Дълг на всички институции е да уважават и
Коментари Харесай

Румен Радев: Дълг на всички институции е да уважават и пазят резултатите от труда на българите


Румен Радев: Дълг на всички институции е да почитат и пазят резултатите от труда на българите. Дълг на всички институции е да почитат и пазят резултатите от труда на българите
и да не ги разхищават.
Това написа президентът Румен Радев по случай 1 май – Ден на труда и на интернационалната работническа взаимност във „ Facebook “. Държавният глава отбелязва, че
рецесиите през последните години
 и последствията от войната в Украйна засегнаха надълбоко обществото ни и изостриха обществените неравенства.

„ Само солидарни и сплотени, работейки за ползите на България, можем сполучливо да преодолеем тестванията на днешния и на утрешния ден “, показва Румен Радев.
Той написа още, че демокрацията и развитото
общество са немислими в отсъствието на обществена правдивост. Без осъзнатото и всекидневно отстоявано схващане, че триумфът може да е общ, единствено в случай че се гради на почтен труд.

Нормираният работен ден, здравното обезпечаване, платеният отпуск и пенсиите през днешния ден са права, извоювани
с цената на доста жертви, показва още Радев.
Според него тяхното качество и спазването им са индикатор за зрелостта на обществото ни. Наша обща задача е да отстояваме идеята на обществената правдивост, тъй че българите решително да възнамеряват и градят своето бъдеще в личната си страна, добавя Румен Радев.
„ В Световния ден на труда и интернационалната работническа
взаимност, благодаря на всички хора, които със своята сила, разум и честен труд, макар всички компликации, градят почтено бъдеще за своите фамилии, нашето общество и България “, счита още президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР