Румен Радев би трябвало публично да се извини на гражданите

...
Румен Радев би трябвало публично да се извини на гражданите
Коментари Харесай

Радев продължава да си играе с огъня

Румен Радев би трябвало обществено да се извини на жителите на България за позорните неща, които се случват в страната им. В страната им, която се намира под директната настойчивост на президента. Ако държавният президент не го знае, ето по какъв начин наподобява поверената му територия, погледната отвън; ето какво споделям на удивените задгранични сътрудници, които питат за протичащото се в България: " Открай време си знаем, че е ужасна помийна яма. Но в този момент просто подвигнаха капака - и вонята е чудовищна ".
Парлив позор
Да, вонята е чудовищна, господин президент. Под Вашето държавничество в сърцето на правосъдната система се водят кръвопролитни борби, прокуратурата се разпада, поверените Ви секрети служби са се разпищолили като селски ергени, политици и политически партии се замерят със смрадливи компромати, депутати се бият в Народното събрание и приказват простащини, а хората ежедневно немеят, научавайки все нови и нови истории за кюлчета, за завлечени стотици милиони, за откраднати бизнеси и секрети любовници, скътани в Бояна или в Барселона. Вие самият пък говорите за кръв и не криете твърдата си решителност да попречите страната да има постоянно държавно управление. Спектакълът е непоносим, господин президент.

Ще попитате: че какво общо има президентът със протичащото се сега? Да, на пръв поглед общото са само неговите секрети служби, които явно играят основна роля в свадите, както и съпротивата на Радев против съставянето на държавно управление. Но всъщност Румен Радев в момента е единственият законен самостоятелен индивид на властта в страната, определен директно от хората. А пък с поредицата от свои служебни държавни управления той явно носи огромна част от отговорността за големия срам, който се случва сега в страната. Резил, от който един естествен човек с морал и съвест, с възприятие за достолепие и човешка честност, би трябвало да изпита лютив позор. Ако президентът е подобен човек, той би трябвало да се засрами за протичащото се в страната му, директно под неговата настойчивост.
Игра с огъня
Вместо това обаче държавният президент господин Румен Радев продължава да си играе с огъня. И впръсква в публичната дискусия отровни подмятания за някакъв загубен суверенитет, които са в положение освен да активизират още гласоподаватели за " Възраждане ", само че и дефинитивно да разделят така и така трагично разграниченото общество. В един миг, когато Русия избива десетки хиляди хора в Украйна, а същият този държавен президент волно или несъзнателно подкрепя привържениците на Путин в България и с това трансформира публичния разлом във боен окоп.

Президентският костюм не Ви е по размер, господин Радев.

*****

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР