Румен Петков и д-р Пламена Заячка се срещнаха с пълномощния

...
Румен Петков и д-р Пламена Заячка се срещнаха с пълномощния
Коментари Харесай

Румен Петков: Черноморският регион трябва да бъде свободен от милитаристични действия

Румен Петков и доктор Пламена Заячка се срещнаха с пълномощния министър на Руската федерация Филип Воскресенский

По покана на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков, пълномощният министър на Руската федерация Филип Воскресенский бе посетител в централата на партията. В срещата взе участие и водачът на АБВ-Младежи доктор Пламена Заячка.

Във фокуса на диалозите бяха взаимоотношенията сред България и Русия. Петков уточни, че изказванията на българския министър на външните работи са крайни и нападателни. Черноморският басейн би трябвало да бъде свободен от милитаристични дейности, в това число, и военни учения, сподели Петков. Той акцентира и позицията на АБВ срещу ескалацията на напрежение в Черноморския басейн, както и срещу големия брой военни учения с присъединяване на български съдружници, които искрено издават нападателно отношение към други наши обичайни сътрудници.
 Румен Петков счита, че Кирил Петков е излъгал държавното управление Румен Петков счита, че Кирил Петков е излъгал държавното управление
Министърът на стопанската система е сключил меморандума за електрическите автомобили от името на България, без оторизация от Министерския съвет, сигнализира...

В рамките на срещата тримата се сплотиха към нуждата от динамичност в икономическите взаимоотношения сред двете страни.

Тема на диалог бе и ходът на реставрацията на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ”. Филип Воскресенский увери, че страната ни има цялостно подпомагане по реставрацията и реконструкцията на храма. Той изрази разбиране в потребността от нова динамичност на връзките сред България и Русия, както и в нуждата от дейности от двете страни, с цел да се подсигурява енергийна сигурност и самостоятелност.

 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР