Румен Христов заяви в ефира на БНТ, че СДС ще

...
Румен Христов заяви в ефира на БНТ, че СДС ще
Коментари Харесай

Лидерът на СДС: Представяте ли си в Германия на генерал от СС внукът му да бъде издигнат за кмет на Берлин

Румен Христов съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че Съюз на демократичните сили ще има обща кандидатура за кмет на София с ГЕРБ. " Ще предложим прагматична фигура. Човек, който познава проблемите на София, само че още не сме подготвени с номинацията ", добави Христов.
 
Той разяснява и кандидатура на Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " за кмет на София - Васил Терзиев. " Силно алена, тъмночервена, потомък на Държавна сигурност по дядова, чичова и бащина линия, и аз съм доста любопитен по какъв начин десните хора, с които ние дълги години бяхме дружно, а след това се разделихме на Съюз на демократичните сили и ДСБ, ще посегнат към тази бюлетина, в случай, че приказват за лустрация и в този момент. Представяте ли си в Германия на военачалник от Секретен сътрудник внукът му да бъде повдигнат за кмет на Берлин ", попита той.
 
" Държим да има съдружно съглашение. Но няма да успеем за няколко часа да решим несъгласията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Неяснотите, по какъв метод ще се случат измененията в изпълнителната власт и регулаторите, водят до напрежение ", акцентира водачът на Съюз на демократичните сили.
 
" Съмнявам се, че България ще се причисли към Шенген от 1 октомври по въздух, а от 1 януари по суша и море, в случай че държавното управление е служебно ", показа той.
 
Христов добави, че поради значимите за страната цели, би трябвало да се загърбят политическите и партийни такива.
" България има сериозна потребност от постоянно държавно управление, по тази причина ние се съгласихме да върнем мандата, да не го осъществяваме, да се съгласим съвсем всички министри да са техни. Най-лесно е още веднъж да отидем на избори, само че какво ще завоюва България ", попита Румен Христов.
 
Относно разногласието в обединението за шефът на Българска народна банка, той изясни, че влизането в еврозоната не зависи единствено от гуверньора на Българска народна банка, а и от държавното управление. Според Христов ПП-ДБ се пробват да узурпират всички властови позиции.
 
Той добави, че за множеството огромни въпроси ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат общи позиции – за войната в Украйна, за участието ни в еврозоната и Шенген, и евроантлантическата ориентировка. Но за оперативното ръководство на страната, имат разминавания, тъй като няма регламентиран метод по какъв начин да решат този въпрос.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР