Румен Христов: ГЕРБ-СДС нямаме допирни точки с ПП и ДБ

...
Румен Христов: ГЕРБ-СДС нямаме допирни точки с ПП и ДБ
Коментари Харесай

Румен Христов: Любопитно е как ПП и ДБ ще направят правителство на малцинството със 75 мандата

Румен Христов: ГЕРБ-СДС нямаме допирни точки с Политическа партия и Демократична България
.
Депутатът Румен Христов от ГЕРБ-СДС сподели, че преди съвещанието на Народно събрание в сряда са предложили да се разиска законопроектът за измененията в Изборния кодекс (ИК), само че сътрудниците му от Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) не са се отзовали.

С подигравка Христов пита: " Много ми е любопитно по какъв начин ще създадат държавно управление на малцинството със 75 мандата (ПП и ДБ). Аз имах вяра, че можем да реализираме допирни точки с Политическа партия и Демократична България, само че стига толкоз. Те си имат собствен път на развиване, имат си свои гласоподаватели. "

Това съобщи водачът на Съюз на демократичните сили и народен представител от ГЕРБ-СДС Румен Христов по Нова нюз.

Румен Христов уточни, че времето е било изгубено за процедури и персонални пояснения, само че за жалост не е имало разисквания: „ През 33-те години народна власт ИК е променян доста пъти. Всеки път ние сме се надявали до урните да отидат повече гласоподаватели и да се обезпечи по-голяма почтеност на вота. Така е и в този момент. Аз нямам доверие на машините. Какво да кажем за тези 97 000 гласи, които не поддържат никого, плюс 60 000 негласували, вършат 150-160 000 гласа. “

Румен Христов уточни, че те не анулират машините, а дават опция да се гласоподава и с хартия: " Това се прави за улеснение на гласоподавателя. Вижда се, че с всяка последваща смяна ние направихме бюлетините все по-сложни. Навремето бюлетините бяха синя, алена и лилава. Предлагаме на ЦИК да се разпореди да се опростят бюлетините. Всичко това ни накара да се обърнем още веднъж към хартиената бюлетина. Надяваме се, че този ход ще върне гласоподавателите пред урните “, изясни водачът на Съюз на демократичните сили.

Румен Христов сподели, че имат седем разновидности за министър председатели както имат и за министри. Сред тях са специалисти и политици. Христов сподели, че не е оптимист за основаване на експертно държавно управление: " Ние постоянно подхождаме отговорно, ще го създадем и този път. Най-вероятно ще се внесе държавно управление на малцинството “, разкри той.

Румен Христов открои, че „ Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи, ГЕРБ са систематични партии, а не на статукво, те стоят на терен и си носят кръста дали са управлявали добре или не. Да кажеш на партии на повече от 30 години, че са статукво е неправилно “, акцентира водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР