Румен Христов бе преизбран за председател на СДС от Националната

...
Румен Христов бе преизбран за председател на СДС от Националната
Коментари Харесай

Румен Христов е преизбран за лидер на СДС

Румен Христов бе избран отново за ръководител на Съюз на демократичните сили от Националната конференция на партията, заяви пресцентърът на политическата мощ. Той е получил 497 гласа, един пратеник се е въздържал.

Националната отчетно-изборна конференция се състоя в София.

Съюзът на демократичните сили (СДС) осъжда войната против Украйна, провокирана от „ имперските упоритости на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин “. Това се декларира в политическа декларация на конференцията.

От партията декларират, че три десетилетия след края на " Студената война " и събарянето на Берлинската стена " сме изправени пред невиждано потъпкване на концепциите и правилата на свободния свят ". " Путин прави закононарушение против Украйна и нейния народ. Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на експанзията, дружно с целия украински народ! Това е война освен против Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като върховен блян на цялото човечество ", написа в декларацията.

От партията приканват българското държавно управление неотложно да обезпечи наличието на нужните многонационални сили на НАТО, които да подсигуряват в допълнение сигурността на България и стабилността на Югоизточния фланг. Също - и да форсира процедурите и дейностите за оказване на филантропична помощ на бежанците от Украйна, с цел да получат нужната поддръжка и сигурност. " Правителството дължи на обществото информация с какви ресурси от горива, съществени хранителни артикули и лекарства разполагаме, и в случай че те са незадоволителни, какви ограничения ще се подхващат за застраховане на най-необходимите артикули ", декларират още от Съюз на демократичните сили.

В декларацията от Съюз на демократичните сили означават, че не престават да отстояват позициите си да не се прибързва с приемане на Република Северна Македония в Европейски Съюз " за сметка на българския народен интерес " ; против Истанбулската спогодба и гейбраковете. От партията упорстват за: европейско бъдеще и европейски приходи и пенсии; по-ниски налози и по-висок стопански растеж; по-силна страна в публичния бранш, и по-малка интервенция на страната в частния сектор; устойчиво ръководство.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР