Румен Гечев от БСП разкри в студиото на Още от

...
Румен Гечев от БСП разкри в студиото на Още от
Коментари Харесай

Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ

Румен Гечев от Българска социалистическа партия разкри в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия, че министерските постове в новия кабинет към този момент са разпределени по формула - съгласно тежестта на всяка една от партиите в идващото Народно заседание.

Така договарящите са се разбрали 8 министерства да са за " Продължаваме промяната ", 4 - за Българска социалистическа партия, 3 - за " ИТН " и 2 - за " Демократична България ".

Коментарът на левицата е, че по време на полемиките с останалите три партии е било реализирано единодушие по редица въпроси, само че остават и такива, които са противоречиви. По тях съгласно Българска социалистическа партия предстоят спомагателни диалози и лидерска среща. На срещата с работните групи през днешния ден Корнелия Нинова е оповестила, че би трябвало да има документално съдружно съглашение с ясни и съответни политики.

Кои са спряганите имена за министри?

bTV пък оповестява най-спряганите имена за министри в медиите.

Сред тях са Кирил Петков на позицията министър-председател, Асен Василев за финансовото министерство. Министър на вътрешните работи Бойко Рашков и министър на образованието акад. Николай Денков са имената от служебния кабинет, за които се приказва най-упорито, че ще продължат работата си и в постоянно държавно управление. Денков даже взе присъединяване в диалозите по тематика " обучение ".

Медийни спекулациите показват като опция служебният министър председател Стефан Янев да поеме още веднъж защитата. Той беше вицепремиер с сектор защита в първото служебно държавно управление на Румен Радев. Янев обществено поддържа политическия план на сътрудниците си Василев и Петков. Възможно е обаче военното ведомство да получи Теодора Генчовска от " ИТН ", която двукратно беше номинирана за позицията.

Служебният министър Георги Панайотов сигурно обаче няма да влезе в състава на новото държавно управление, тъй като се готви за дипломатическо предопределение.

От " Продължаваме промяната " обществено намерено са посочвали като разновидности за министри Даниел Лорер за външното министерство и за превоза Николай Събев.

Предстои обаче договарянията за личностите в кабинета да влязат в решителна фаза в идващите дни, откакто водачите изчистят противоречивите въпроси, останали след консултациите на работните групи. Участниците в договарянията чакат да има държавно управление до края на годината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР