Румен Гечев: Къде е ДАНС в скандала с фалита на

...
Румен Гечев: Къде е ДАНС в скандала с фалита на
Коментари Харесай

Румен Гечев: Къде е ДАНС в скандала с фалита на „Оплимпик”?

Румен Гечев: Къде е ДАНС в абсурда с банкрута на „ Оплимпик ”? Къде е ДАНС в целия скандал с банкрута на кипърската компания " Оплимпик "? Това попита от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев. " На никой ли не му прави усещане, че испанец на име Диего ръководи някаква компания в Кипър, къде отиват тези пари, какво се случва ", попита социалистът. Според левицата държавното управление би трябвало да поеме политическата отговорност поради абсурда. Гечев попита и правилно ли е, че годишната заплата на чиновник от Комисията за финансов контрол (КФН) е достигала до 350 000 лв.?

 
" Струва ми се, че ръководещите ползват двоен критерий. В злополуката с КТБ непрестанно се желаеха оставките на премиера Орешарски, привикваше се министърът на финансите. Те да не би да са по-малко самостоятелни, в сравнение с КФН? Сега палачинката е противоположна. Понеже компанията е записана 2009 година, когато вие започнахте да управлявате и тъй като в този момент банкрутира, не е отговорно държавното управление, ами е отговорен Народното събрание на остров Фиджи? Няма такова нещо, объркали сте се ", разяснява Гечев.

 
Той сподели още: " Нека уточним обстоятелствата. Какъв е казусът? Той не е механически. На 10 май 2018 година регулаторният орган от Кипър афишира компанията във банкрут. Фирмата работи единствено на територията на България обаче. Сигурно, господин министър председател, не са ви споделили. Ето ги тези страници са от отчета на Министерството на финансите, защото там специфичен отдел се занимава със обезпечаване. И, о чудеса! Отваряме отчета: Life Insurance - шест компании, няма нито една българска, няма и " Олимпик ". Non-life Insurance - 17 компании няма нито една българска, няма " Олимпик ". 277 млн. евро се въртят в Кипър от обезпечаване, нито едно евро от българска компания, нито едно евро от " Олимпик ", регистриран в Кипър, само че опериращ волно и щастливо на българския пазар. Отваряме на застраховки " Гражданска отговорност " и още веднъж на второ място Olympic Insurance с 20 928 000 евро. И от кое място господин министър председател и сътрудници? От бедна България. Хвала на подобен осигурител! "

-->
 
" Собственикът на тази компания последно е някакъв испанец Диего. Това е някакъв Диего Марадона в застраховането. Той продава в България, изнася милиони и никой не го вижда. В тази връзка поражда въпросът какво прави ДАНС? Не демонстрира ли някакво минимално любознание, че някакви матрьошки от Фиджи, през Люксембург до България точат стотици милиони в България и някакъв испанец взе участие, на който в личната му страна е неразрешено да прави бизнес активност. Дами и господа, искам ви относителен триумф в предварителните избори! ", приключи Гечев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР