Румънците, които работят в съседна държава, ще могат да използват

...
Румънците, които работят в съседна държава, ще могат да използват
Коментари Харесай

Румъния създава специална лента на границата за работещите в съседна държава

Румънците, които работят в прилежаща страна, ще могат да употребяват специфична лента за прекосяване на държавната граница. Това планува законопроект, утвърден нощес от румънското държавно управление, съобщи организация Аджерпрес.

Нормативният акт внася промени в закон от 2020 година за да вкара ограничения за прекосяване на държавната граница на Румъния, които улесняват така наречен „ погранични служащи “, т.е. хора, които работят в прилежаща страна.

Законопроектът се отнася за лица, които работят на територията на прилежаща страна въз основа на годен трудов контракт, подписан за неустановен или закрепен период. Става дума за хора, които се връщат постоянно, всекидневно или най-малко един път седмично, в страната, в която имат непрекъснат адрес.

Проектът урежда опцията за подписване на двустранни съглашения сред страните, в които се уреждат въпроси, свързани с издаването на удостоверения за претовареност на погранични служащи.

Съгласно нормативния акт на пътните гранични контролно-пропускателни пунктове, където инфраструктурата разрешава това, Министерството на вътрешните работи, посредством румънската гранична полиция, може да открие специфични ленти за прекосяване, предопределени за погранични служащи, които имат уверение за претовареност.

Министерството на вътрешните работи, посредством Главния инспекторат на граничната полиция, ще обезпечи профилиран личен състав, характерно контролно съоръжение и информационна и ИТ инфраструктура за действието на специфичните ленти на граничните контролно-пропускателни пунктове, в това число с поддръжката на техните админи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР