Румънци са се огледали към двама от големите спонсори във

...
Румънци са се огледали към двама от големите спонсори във
Коментари Харесай

Динамо Букурещ и Раднички Сурдулица се предлагат на братя Найденови, Крайова 1948 на Чандъров

Румънци са се огледали към двама от огромните спонсори във футбола ни - Румен Чандъров и братя Найденови, оповестява Галерия. Хотелиерският необут е притежател на Септември София, а неотдавна дава пари и на Пирин. Цветомир и Боян Найденови на процедура устоят ЦСКА 1948, а оказват помощ посредством букмейкъра си на още десетки тимове.

Към тях са се обърнали два от закъсалите клуба на север от Дунава. Легендарният Динамо от Букурещ е излязъл с оферта към Найденови да купят акциите на клуба на напълно допустима цена, като в подмяна получават фенската маса, повече от добра база и отлични приходи.

Специално Динамо има обезпечени доходи от над 4 милиона евро на година от ТВ права, спонсори, а комшиите изплащат и коронавирус помощи все още. Славният отбор се нуждае в допълнение от към 1 милион евро, с цел да е конкурентен в елита и от много повече, в случай че желае купата. Нищо пари за спонсорите на родните водещи отбори.

Само за информация - в Румъния клубовете си разделят 28,5 милиона евро на сезон от ТВ права, което им покрива към 40% от издръжката.

Динамо претърпя куп разтърсвания последните години, като и сега се бори да не изпадне от румънския хайлайф. Тимът е предпоследен, което значи бараж за оцеляване, само че единствено на точка о опашкаря, изпадащ непосредствено.

Чандъров пък има покана от Крайова, написа още Галерия. Става въпрос за Крайова 1948, който е на позиция пред Динамо. Тимът се бори с Конституционен съд Иниверситатя за достоверен правоприемник на остарелия отбор от града. Нещо като историите с нашия ЦСКА, само че не това е значимото в тази ситуация.

Засега Чандъров, и братя Найденови не са навити да влизат със благосъстоятелност в румънския футбол. Вторите участват към този момент там, само че единствено като спонсор на УТА Арад.

Найденови са навивани да поемат и сръбския Раднички от Сурдулица. Тимът от дребното градче край българската граница играе в елита и есента даже надделя сензационно с 2:1 гранда Цървена Звезда. Българският букмейкърът е спонсор на Раднички, като съществена заслуга за това има Дуци Симонович, някогашен ас на ЦСКА и на Литекс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР