Румънското външно министерство , че 40 души - 11 дипломати

...
Румънското външно министерство , че 40 души - 11 дипломати
Коментари Харесай

Румъния гони 40 души от руското посолство, Москва "ще отговори"

Румънското външно министерство, че 40 души - 11 дипломати и 29 административни сътрудници - би трябвало да изоставен посолството на Москва в Букурещ.

Мярката е резултат от решение да се ограничи числеността на съветските представители в Румъния покрай тези в посолството на Букурещ в Москва.

Теоретично Русия би трябвало да понижи длъжностите в посолството с 51 - 21 дипломатически и 30 техническо-административни. Не всички те обаче са заети, по тази причина е и разминаването сред желаното от Русия редуциране и хората, които действително ще изоставен.

Мярката е в цялостно сходство с Виенската спогодба и отразява съществуващото равнище на двустранни връзки, отбелязва румънската дипломатическа работа. Москва би трябвало да извърши решението до 30 дни.

 " Русия от нищо не се опасява ": Експулсираните дипломати излетяха за Москва

Русия ще отговори на решението на Румъния да понижи числеността на личния състав на посолството на Руската федерация в Букурещ с над 50 души, обявиха от съветското външно министерство в отговор на въпрос на ТАСС, Българска телеграфна агенция. " Русия ще отговори по съответния метод ", e коментарът на дипломатическото ведомство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР