Румънското правителство одобри извънредно постановление за поставяне на таван на

...
Румънското правителство одобри извънредно постановление за поставяне на таван на
Коментари Харесай

Румъния сложи таван на цените на тока и газа за една година

Румънското държавно управление утвърди изключително разпореждане за слагане на таван на цените на електрическата енергия и газа за период от една година както за битовите консуматори, по този начин и за индустриалните, заяви във фейсбук отрасловият министър Вирджил Попеску, представен от Аджерпрес.

" Румънците ще имат поддръжка от държавното управление за заплащането на фактурите за сила за още цяла една година! От новите ограничения, които влизат в действие от 1 април, за електрическата енергия ще се възползват 8 милиона семейства, а за природния газ - всички свързани с мрежата семейства, без значение от потреблението ", уточни министърът на енергетиката.

Цената на електрическата енергия ще бъде до 0,68 леи за киловатчаса (еврото се разменя за 4,95 леи) с включено Данък добавена стойност за битовите консуматори, чието приблизително месечно ползване през 2021 година е било до 100 киловатчаса. Битовите консуматори, чието приблизително месечно ползване през 2021 година е било сред 100 и 300 киловатчаса, ще заплащат до 0,8 леи на киловатчас.

Цената на газа ще бъде до 0,31 леи на киловатчас с включено Данък добавена стойност.

За небитовите консуматори цената на електрическата енергия ще бъде до 1 проливам на киловатчас с Данък добавена стойност, а на газа - до 0,37 леи на киловатчас с Данък добавена стойност за годишно ползване на газ през 2021 година до 50 000 киловатчаса, както и за производителите на топлоенергия, предопределена на други клиенти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР