Румънското правителство обяви, че се присъединява в усилията на съседска

...
Румънското правителство обяви, че се присъединява в усилията на съседска
Коментари Харесай

Румъния се присъедини към усилията на България срещу пакета „Мобилност“

Румънското държавно управление разгласи, че се причислява в напъните на съседска България против пакета „ Мобилност “, който визира правата на превозвачите на дълги дистанции, съобщи АПП.

„ Днес Румъния сезира Европейския съд за анулацията на три ограничения от проекта, които са ограничаващи и диспропорционални “, заяви външният министър на страната Богдан Ауреску.

Букурещ заплашва да заведе дело в Европейския съд, още от когато пакетът „ Мобилност “ беше подписан през юли от членове на Европейския парламент  въпреки митингите от страна на източните страни-членки. Според Румъния пакетът е дискриминационен. Представители на локалния Съюз на превозвачите предвиждат спад от 14% на приходите и че 200 000 работни места ще бъдат сложени под риск.

По-рано в сряда българското държавно управление също разгласи, че ще се обърне към Европейския съд.

Според вносителите на пакета от ограничения той гарантира  минимални работни стандарти в целия Европейски Съюз. Едно от условията е транспортните компании да подсигуряват, че водачите им ще се връщат в родината си най-малко един път на всеки три или четири седмици.  Също се откриват наложителни седмични интервали, в които водачите би трябвало да почиват отвън транспортното средство в хотел,  осигурен от компанията.

Също по този начин товарните коли би трябвало да се връщат в базите си един път на всеки 8 седмици, което съгласно фирмите обаче ще има отрицателен резултат на околната среда.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР