Румънското министерство на здравеопазването съобщи днес, че до момента са

...
Румънското министерство на здравеопазването съобщи днес, че до момента са
Коментари Харесай

Общо 12 са починалите в Румъния от западнонилска треска

Румънското министерство на опазването на здравето заяви през днешния ден, че досега са регистрирани 117 случая на менингит или менингоенцефалит след заразяване със западнонилския вирус и са регистрирани 12 смъртни случая, съобщи Медиафакс, цитира Българска телеграфна агенция.

" Според данни, предоставени от Националния център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания, от 2 май 2018 година до 29 август са регистрирани 117 случая на менингит или менингоенцефалит, породени от западнонилския вирус. Регистрирани са 12 смъртни случая - всичките при пациенти, които са имали и други болести ", показва министерството.

В известието се прецизира, че 5 смъртни случая са регистрирани в Букурещ, 2 в окръг Олт и по един в окръзите Яш, Галац, Ковасна, Констанца и Дъмбовица. Министерството отбелязва, че съгласно специалисти следва пик в разпространяването на вируса, който се придвижва от комарите, само че не може да се приказва за зараза, каквито е имало през 1996 година, 2010 година и 2016 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР