Румънският търговец на дребно от типа направи си сам Dedeman,

...
Румънският търговец на дребно от типа направи си сам Dedeman,
Коментари Харесай

Търговски лидер в Румъния обмисля експанзия на Балканите. Не изключва и България

Румънският търговец на дребно от вида " направи си самичък " Dedeman, който е водач на локалния пазар, изследва опцията за огромно нахлуване на пазари отвън страната. Това заяви локалния вестник Ziarul Financiar, цитирайки президента, акционер и съосновател на компанията Драгош Павел. Компанията към този момент е записала уеб домейн в Сърбия.

" Разширяването в чужбина е една от главните ни задачи и първата стъпка в тази посока не е надалеч. Компанията ни към този момент записва уеб домейн в Сърбия. И Балканите, и Централна и Източна Европа към този момент са под наблюдаване ", разяснява пред румънската медия Павел.
 eMAG регистрира 87% растеж на приходите. Тези от България и Унгария надвишават €430 милиона
eMAG регистрира 87% растеж на приходите. Тези от България и Унгария надвишават €430 милиона

Според финансовите резултати за 2020 година

Включва ли експанзията и България?

Money.bg изпрати питане до румънската компания за това дали нейното нахлуване в чужбина включва и българския пазар. От Dedeman обявиха, че " на този стадий се обмислят всички пазари на Балканите и освен ".

Базираната в Бакау компания е основана през 1992 година и към днешна дата ръководи над 54 магазина в северната ни съседка. Освен посредством веригата физически магазини, Dedeman оперира и като онлайн търговец на дребно.

Други известни румънски компании, следени от локални бизнесмени, които са огромни районни и интернационалните играчи, са DIGI Communications, eMAG, Bitdefender и UiPath.

Към момента румънският търговец на дребно с огромно наличие на българския пазар е eMAG, който оперира само онлайн. През 2020-а година интервенциите на компанията Румъния са съдействали за 5,42 милиарда леи или малко над 1 милиард евро. Дейността в България и в Унгария са съдействали за останалите 2,1 милиарда леи или над 430 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР