Румънският съдия Ищван Ковач получи престижен наряд за откриващия мач

...
Румънският съдия Ищван Ковач получи престижен наряд за откриващия мач
Коментари Харесай

Съдията, порязал Левски срещу Хамрун, ще свири Динамо Загреб – Челси в Шампионската лига

Румънският арбитър Ищван Ковач получи влиятелен наряд за откриващия мач на Шампионската лига, противопоставящ отборите на Динамо Загреб и Челси, макар че позволи доста сериозна неточност по време на мача-реванш от третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите сред Левски и Хамрун Спартанс.

На стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата, при осъществяване на център след изравнителния гол на „ сините “, Ковач не видя, че състезател на малтийския отбор е навлязъл с няколко метра в половината на Левски, като в следствие футболистът асистира за втория гол на Хамрун, който прати мача в продължения и дузпи, извоювани от малтийския отбор.

В разследване на това „ синият “ клуб прати публично искане до УЕФА срещата да бъде преиграна, само че молбата не бе почетена от Европейската футболна централа.

Назначението на румънския рефер за утрешния дуел на стадион „ Максимир “ от 19:45 часа значи, че от УЕФА не са санкционирали Ковач за грубата му неточност от последния дуел на Левски в евротурнирите.

Помощници на Ищван Ковач на срещата Динамо Загреб – Челси ще бъдат сънародниците му Василе Маринеску и Овидиу Артене, които му асистираха и на злощастния мач на „ Герена “ при започване на предишния месец.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР