Румънският производител на автомобили Dacia проучва възможностите за създаването на

...
Румънският производител на автомобили Dacia проучва възможностите за създаването на
Коментари Харесай

Dacia създава нов малък SUV модел?

Румънският производител на коли Dacia изследва опциите за основаването на SUV модел с дребен размер, сходен на Jeep Avenger (по-малък от Duster), оборудван както с хибридно, по този начин и с електрическо задвижване, с цел да " запълни " празнината сред електрическия модел Dacia Spring и бъдещата (по-голяма) версия Duster, заяви.

В момента Dacia Sandero запълва празнината, само че не е същински SUV и няма хибридна или електрическа версия (поне не преди 2028 г.).

Представители както на Dacia, по този начин и на групата майка Renault потвърдиха, че румънската компания ще пусне два нови модела в интервала след дебюта на новата версия на Duster (2024) и новия модел Bigster (2025). Освен това основният изпълнителен шеф на Dacia Ксавие Мартинет сподели, че ще има два компактни модела, създадени на платформата CMF-B, която през днешния ден се намира и в Sandero и Jogger.
 Най-накрая се появи съперник на Dacia?
Най-накрая се появи съперник на Dacia?

Агресивната ценова политика на китайците към този момент дава резултати

Не е ясно обаче дали в допълнение към новото Sandero, Dacia ще се интересува и от създаването на мини SUV, дълъг почти 4,10 метра, с по-ясни характерности от Stepway.

Последните данни сочат, че румънската марка коли Dacia, част от френската група Renault, е единственият огромен европейски производител на коли, който отбелязва двуцифрен растеж на продажбите в Европейския съюз (ЕС) през 2022 година

През миналата година Dacia е продала над 440 000 автомобила в Европейски Съюз, което е растеж от 13,8% спрямо 2021 година, до момента в който общите продажби на коли в Европейски Съюз са намалели с 4,6% до 9,25 милиона бройки, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).
 Renault с огромни проекти за
Renault с огромни проекти за " златната " Dacia: пуска два нови модела и усилва производството

Изпълнителният шеф на Renault очерта огромни проекти за румънския цех и марката Dacia
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР