Румънският президент Клаус Йоханис заяви в края на днешната неформална

...
Румънският президент Клаус Йоханис заяви в края на днешната неформална
Коментари Харесай

Йоханис след срещата в Сибиу: Европа дойде в Румъния - център на дебатите за бъдещето на ЕС

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи в края на днешната неофициална среща на върха на Европейски Съюз в град Сибиу, че общото обръщение на събитието е за единение и продължение на взаимния план, съобщи Медиафакс.

"Център на дебатите за бъдещето на Европейски Съюз. Европа пристигна в Румъния. Събитието ни сподели, че можем да напишем дружно бъдещето на Европейски Съюз. Искахме и успяхме да имаме една среща на единството и решимостта да продължим плана на европейската интеграция като план на просперитета и мира ", уточни румънският президент.

"Радвам се, че от Румъния потегля едно положително и единно обръщение на страните членки за подсилване на Европейски Съюз въз основата на явен набор от правила и полезности. Това обръщение за единение подхожда на мотото на румънското председателство за сплотеността като европейска полезност ", съобщи още Йоханис.

Държавният глава добави, че най-важното обръщение на декларацията от Сибиу е потвърждението за продължаването дружно на европейския план.

"Трябва да осигурим нужните принадлежности, с цел да моделираме бъдещето на един по-ефективен Европейски Съюз, основан на солидарността, сплотеността межди членовете му и укрепването на общите полезности (...) Бихме желали по-добра връзка, по-прозрачна, по-интензивна и по-интерактивна, с европейските жители ", добави румънският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР