Румънският президент Клаус Йоханис заяви днес, че в годината, когато

...
Румънският президент Клаус Йоханис заяви днес, че в годината, когато
Коментари Харесай

Йоханис: Недопустимо е да правим крачки назад за правовата държава

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи през днешния ден, че в годината, когато Румъния отбелязва стогодишнината от обединяването си, е неприемливо да прави крачки обратно във връзка с правовата страна, съобщи Аджерпрес.

Държавният глава одобри през днешния ден в президентския замък Котрочени румънските посланици и генерални консули в границите на годишната среща на румънската дипломация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи също по този начин, че във външната политика на Румъния няма място за " противоречиви опити, аматьорско държание и дипломатически гафове ".

" Стабилността и предсказуемостта на външната политика на Румъния са основни за доверието в нас като интернационален фактор (...) Във външната политика на Румъния няма място за противоречиви опити, аматьорски дейности, дипломатически гафове, тъй като всички те са пагубни за националните цели и ползи ", съобщи президентът.

Той посочи, че " стабилността и доверието към Румъния във външната политика значат и запазване и отбраняване на правовата страна, на независимостта на правораздаването и продължение на битката против корупцията при същите стандарти като до момента. "

" Не е възможно в годината на Стогодишнината да вършим крачки обратно. Това допуска на първо място една по-силна и по-устойчива Румъния, една по-успешна страна, в която демократичната народна власт и правовата страна са изцяло укрепнали, с без значение правораздаване, страна, която работи в интерес на всички жители и е в положение да предложи разцвет и сигурност ", посочи румънският президент.

Той означи също, че измежду целите във външната политика на Румъния остава задълбочаването на стратегическото партньорство със Съединените щати във всичките му измерения, както и усилването на ролята на Румъния в границите на Европейския съюз и НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР