Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че правителствено постановление, което може

...
Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че правителствено постановление, което може
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: Управляващата партия се интересува от Румъния, а само от своите политици

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че държавно разпореждане, което може да анулира стотици корупционни каузи, в това число против високопоставени публични представители, е " надълбоко антиконституционно ", съобщи Асошиейтед прес.

Държавният глава през днешния ден подлага на критика ограниченията, препоръчани тази седмица от правосъдния министър, като съобщи, че ръководещата Социалдемократическа партия " не се интересува от Румъния; те се интересуват единствено от личните си политици със правосъдни проблеми ", предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът Виорика Дънчила проучва мярката, която може да докара до прекъсване на процеси, анулация на присъди и преразглеждане на каузи. Критици считат, че тя може да бъде крачка обратно за демокрацията и да отслаби напъните за битка с корупцията по високите етажи.

Мярката идва откакто Конституционният съд реши през ноември, че петчленните правосъдни сформира на Върховния касационен съд са образувани нелегално, тъй като не всички съдии са определени посредством чоп. По този метод се основава опция за преразглеждане на присъдите, издадени от 2014 година насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР