Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че на предстоящото заседание на

...
Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че на предстоящото заседание на
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: Дрогата сред младежите в Румъния е заплаха за националната сигурност

Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че на идното съвещание на Висшия съвет за национална защита (CSAT) доста значима тематика ще бъде използването на опиати измежду младежите. Според него тя е опасност за националната сигурност, предават румънските медии.

Той съставлява композиция сред хероин и фентанил, към този момент има открити смъртни случаи след използването му

" Искам да се спра на едно обезпокоително събитие -  употребата на опиати измежду младежите. Това е възходящ проблем в нашето общество. Реших да включа тази тематика в дневния ред на CSAT. Последиците, степента и методът, по който те засягат обществото, са опасност за националната сигурност. Изключително значимо е по-младите генерации да схванат трагичните последствия от използването на опиати, алкохол и тютюн още от ранна възраст. Жизненоважно е да се дадат на учениците инструментите, с цел да могат сами да вършат здравословен избор ", съобщи Клаус Йоханис.

Ако един от тези пакети се спука, това значи съвсем сигурна гибел

Президентът на Румъния съобщи, че законите за образованието ще дадат резултат, само че напредъкът може да се види единствено с течение на времето и за тази цел те би трябвало да се ползват и съблюдават точка по точка. Президентът предизвести политиците да не трансформират законите за образованието.

„ Нека да дадем късмет на новите закони да бъдат приложени. Надявам се политиците да дадат приоритет на тези закони и да не се намесват с промени “, сподели Йоханис в речта си на първия образователен ден. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР