Румънският президент Клаус Йоханис с официално изявление пред медии обясни,

...
Румънският президент Клаус Йоханис с официално изявление пред медии обясни,
Коментари Харесай

Румънският президент иска нов мандат догодина

Румънският президент Клаус Йоханис с публично изказване пред медии изясни, че е твърдо решен да се кандидатира за нов президентски мандат през 2019 година, когато ще се проведат президентските избори в страната, оповестява "Бизнес ревю ".

"Искам да ви кажа в този момент, тази красива заран, че съм твърдо решен да се кандидатирам за нов мандат ", разяснява Йоханис.

Президентът не направи никакви други изказвания, нито отговори на въпроси, само че декларацията му е излъчена онлайн по малкия екран. Изявлението му е от Националния лицей "Самуел декор Брукентал " малко преди 40-годишна среща с някогашни сътрудници. Клаус Йоханис участва на тържествена среща на випуск 1974 - 1978 година.

Изявлението му идва в миг, в който ръководещата партия е подготвена да предприеме всички нужни стъпки, с цел да обезпечи измененията в правосъдната система.

Промените са и по отношение на водачът на ръководещата Социалдемократическа партия в Румъния Ливиу Драгня, който преди дни бе наказан на три години и половина затвор от Върховния съд за подстрекателство към корист със служебно състояние Сред "необходимите стъпки " е прекратяване на президента, в случай че той не одобри законите и не освободи основния прокурор Лаура Кьовеши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР