Румънският президент Клаус Йоханис прие днес в президентския дворец Котрочени

...
Румънският президент Клаус Йоханис прие днес в президентския дворец Котрочени
Коментари Харесай

Принц Чарлз гостува на румънския президент Йоханис

Румънският президент Клаус Йоханис одобри през днешния ден в президентския замък Котрочени английския принц Чарлз, с който разискаха двустранните връзки и стратегическото партньорство сред Румъния и Англия, помощта, оказвана от Румъния на Украйна и украинските бежанци, както и решения за ограничение на последствията от климатичните промени и за запазване на биоразнообразието и опциите за развиване на просветителни планове в тази сфера, съобщи Аджерпрес.

" Президентът на Румъния акцентира ролята на спойващ детайл за двустранните връзки, която има румънската общественост във Англия - добре интегрирана и имаща позитивен принос във значимите браншове на английската стопанска система и общество ", се показва в известие на президентската администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до тежката обстановка със сигурността, провокирана от експанзията на Русия против Украйна, президентът Йоханис е уведомил принц Чарлз за помощта, оказвана на Украйна и украинските бежанци от страна на Румъния, в това число посредством координирането чрез филантропичния хъб в североизточния окръг Сучава на напъните на редица страни за поддръжка на Украйна.

Държавният глава също по този начин е оценил посветеността и присъединяване на Уелския принц в насърчаването на биоразнообразието и промотирането на румънското село, както и в разнообразни благотворителни действия в Румъния. Двамата също по този начин са разискали решения за ограничение на резултатите на климатичните промени и за запазване на биоразнообразието, използвани в Румъния, Обединеното кралство и на интернационално равнище.

Йоханис е подчертал уговорката на Румъния да реализира европейските цели в региона на климатичните промени и е показал, че финансирането на зелените планове, залесяването на деградирали терени и възобновяване на хабитатите са цели, за които в Националния проект за възобновяване и резистентност е планувано значително финансиране.

Президентът Йоханис и принц Чарлз са разискали и благоприятни условия за развиването на просветителни планове за климатичните промени, целящи да покачат степента на осведоменост, само че и да приготвят новите генерации за зелените работни места на пазара на труда, способни да генерират резистентен стопански напредък.

Британският престолонаследник е на частно посещаване в Румъния. Той се срещна също и с премиера Николае Чука и с Пазителката на румънската корона принцеса Маргарета. Планира се дружно с нея принц Чарлз да посети център за украински бежанци, проведен в изложбения център " Ромекспо " в Букурещ.

От 1998 година година насам Уелският принц посещава Румъния съвсем всяка година, отбелязва Аджерпрес.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР