Румънският президент Клаус Йоханис подписа указ, с който освободи от

...
Румънският президент Клаус Йоханис подписа указ, с който освободи от
Коментари Харесай

Управляващите в Румъния принудиха президента да отстрани антикорупционния прокурор

Румънският президент Клаус Йоханис подписа декрет, с който освободи от поста началника на профилираната конструкция за битка с корупцията Лаура Кьовеши, съобщи „ Аджерпрес”. Така той извърши решението на Конституционния съд от преди месец, с което той беше длъжен да я уволни.

„ Корупцията визира живота на всеки жител и развиването на Румъния”, акцентира Йоханис, като неговата говорителка уточни пред медиите, че няма значение кой ще е отпред на Националната дирекция за битка с корупцията – значимото е институцията да продължи да работи на допустимо най-високо професионално ниво.

Лявото държавно управление в Букурещ, което води същинска война както с Кьовеши, по този начин и с Йоханис има мотив за празнуване. До решението на Конституционния съд се стигна откакто правосъдният министър подаде сигнал за нарушавания против антикорупционен прокурор №1 въз основата както на съответни случаи, по този начин и на медийни изявления.
Какви са страховете на „ Госпожа Антикорупция ” в Румъния? Ексклузивно изявление пред bTV на шефа на Националната дирекция за битка с корупцията в северната ни съседка
Много от водещите политици в социалистическата партия (а и не само) станаха клиенти на прокуратурата точно по линия на следствия на корупция и злоупотреби. Това в последна сметка ги лиши от нужната социална поддръжка, с цел да овладеят всички политически лостове в северната ни съседка.

Румъния през последните години изпреварва България в голям брой аспекти на растежа, вложенията и държавното ръководство, като съгласно наблюдаващи точно ефикасната битка с корупцията е в основата на този триумф.

Гражданите също са мощно чувствителни към тематиката за подкупните политици и на няколко пъти огромни протестни талази принуждават ползващото се другояче с условен медиен комфорт държавно управление да трансформира противоречиви решения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР