Румънският президент Клаус Йоханис обяви "големите облекчения от 1 юни",

...
Румънският президент Клаус Йоханис обяви "големите облекчения от 1 юни",
Коментари Харесай

От 1 юни в Румъния падат много от ограничителните мерки

Румънският президент Клаус Йоханис разгласи "големите облекчения от 1 юни ", показва в заглавие през днешния ден в. "Адевърул " и осведоми, че от тази дата ще влязат в действие нова серия от ограничения за отпадане на рестриктивните мерки, които бяха въведени в битката с пандемията от новия ковид.

От понеделник идната седмица ще бъдат отворени откритите елементи на заведенията, няма да има потребност от декларация за пътешестване отвън обитаемото място и ще бъдат отворени плажовете. Ще бъдат възобновени спортните надпревари и концертите навън, написа "Адевърул " и прецизира, че остава изискването за съблюдаване на обществена отдалеченост.

Заведенията навън и плажовете в Румъния отварят от 1 юни

Вестникът осведоми, че от 1 юни ще бъде възобновен сухопътният и железопътният интернационален превоз, ще бъдат позволени спектакли навън с най-много 500 фенове и спортните надпревари навън. Ще бъдат извършени и националните изпити и матурите, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът Клаус Йоханис подсети, че във вчерашния ден в Румъния са били регистрирани близо 200 нови случая на заразяване, тъй че не може да се приказва за значително понижаване на епидемията, написа още "Адевърул ".

Нови 146 инфектирани с COVID-19 в Румъния

Румъния може да изиска от Брюксел средства в поддръжка на работещите, наранени от рецесията с ковид, оповестява осведомителният уебсайт "Кю магазин ", като се базира на прессъобщение от кабинета на румънския евродепутат Виктор Негреску. Той е създател на отчет, който е бил признат от Бюджетната комисия на Европейския парламент, и планува безработните и самонаетите лица, чиито работни места са били засегнатите от пандемията, да могат да употребяват средства от Европейския фонд за пригаждане към глобализацията на стойност 150 милиона евро годишно.

Най-важната облага, реализирана вследствие на договарянията, водени от румънския евродепутат с представителите на Европейската комисия и останалите европейски политически фамилии, се състои в писменото потвърждаване на обстоятелството, че този инструмент може да бъде употребен за последствията, провокирани от сегашната рецесия, отбелязва осведомителният уебсайт под заглавие "Европейски пари за основаване на работни места ".

Брюксел ще възвръща стопанската система с още 750 милиарда евро

От Европейския фонд за пригаждане към глобализацията може да се финансират планове на националните и районните управляващи, ориентирани към основаване на работни места, за помощ и преквалификация на безработни лица, както и разнообразни действия в поддръжка на останали без работа, самонаети или трудещи се на повърхностен работен ден, отбелязва "Кю магазин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР