Румънският президент Клаус Йоханис (на снимката) заяви, че ако ръководената

...
Румънският президент Клаус Йоханис (на снимката) заяви, че ако ръководената
Коментари Харесай

Румънският президент: Ако и този път не влезем в Шенген, това може да засили евроскептицизма в страната ни

Румънският президент Клаус Йоханис (на снимката) съобщи, че в случай че ръководената от него страна не влезе в Шенгенското пространство тази година, може да се стигне до повишаване на евроскептицизма в страната, само че добави, че това е " предполагаем вид ", съобщи  телевизия Диджи 24, представен от Българска телеграфна агенция.

Йоханис приказва нощес на взаимна конференция с нидерландския министър председател Марк Рюте, който беше на посещаване в Румъния.

" За мен, за нас, които сме тук на трибуната, неуспехът не е вид. Ние търсим решения, с цел да превърнем този развой в триумф. Това е нашето разбиране, само че би трябвало да погледнем нещата, както биха могли да бъдат в противоположния случай. Един крах в тази национална цел евентуално ще докара до повишаване на евроскептицизма в Румъния. Но това е предполагаем вид, който няма да се случи ", уточни президентът.

На собствен ред Марк Рюте, който бе запитан дали опълчването на Нидерландия на влизането на Румъния в Шенген няма да подхрани съветската агитация, която приказва за " пробиви в сигурността " в Европейски Съюз, съобщи, че Русия не играе никаква роля в този развой.

" Русия не играе никаква роля в тази процедура. Нидерландия е казвала постоянно, че който желае да се причисли, може да се причисли и би трябвало да имаме бистрота. Имаме, несъмнено, и Механизма за съдействие и инспекция, който е доста значим. Всички аспекти би трябвало да се имат поради ", уточни Рюте.

Той съобщи, че Нидерландия не се опълчва " по принцип " на присъединението на Румъния към Шенген, само че посочи, че това би трябвало да стане по " правилен и транспарантен метод ".

На въпрос дали би бил склонен с присъединение на страната през тази година, Марк Рюте съобщи: Не мога да ви дам период.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте посети през вчерашния ден дружно с румънския президент Клаус Йоханис и премиера Николае Чука военната база Чинку в окръг Брашов.

Визитата на нидерландския министър председател идва два месеца преди решителен избор в Съвета по правораздаване и вътрешни работи за присъединението на Румъния към Шенген, а Нидерландия е единствената страна от Европейски Съюз, която към момента се опълчва на това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР