Румънският президент Клаус Йоханис каза на брифинг, че Букурещ подкрепя

...
Румънският президент Клаус Йоханис каза на брифинг, че Букурещ подкрепя
Коментари Харесай

Румънският президент подкрепи поетапната забрана за внос на руски петрол за ЕС

Румънският президент Клаус Йоханис сподели на брифинг, че Букурещ поддържа самодейността на Европейската комисия за въвеждане на поетапна възбрана за импорт на съветски нефт в Европейски Съюз, заяви РИА Новости.

По-рано ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че като част от новия, шести пакет от наказания против Русия, Европейска комисия ще предложи поетапна възбрана на целия импорт на съветски нефт в Европейски Съюз.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков означи, че Кремъл следи разискването на този въпрос, пресмятат се разнообразни разновидности, само че като цяло стремежите към наказания са „ оръжие с две остриета “.

„ Опитват се да ни навредят, те също би трябвало да платят огромна цена “, съобщи Песков.

„ Подкрепяме предлагането на Европейска комисия, която предлага последователно прекъсване на съветския нефт през идващите шест месеца. Въпросът за последователното прекъсване на съветския петрол и газ се разисква отдавна, румънското държавно управление се готви да направи това допустимо най-скоро “, сподели Йоханис.

Според него Румъния обмисля няколко разнообразни сюжета. Той е убеден, че страната ще се оправи, в случай че европейското управление реши да се откаже от съветския нефт.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР