Румънският премиер Виорика Дънчила В края на август липсата на

...
Румънският премиер Виорика Дънчила В края на август липсата на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Румънското правителство може да падне до месец, Бразилия арогантно отказа помощта на Г-7 за пожарите

Румънският министър председател Виорика Дънчила

В края на август неналичието на вести от България продължава с цялостна мощ. Опит да разчупят лятната суша направиха ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, които подписаха съглашение за партньорство и за локалните избори през есента, откакто се явиха като коалиция и на изборите за Европейския парламент. Точно два месеца преди вота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не отговори дали партията ще издигне още веднъж Йорданка Фандъкова като претендент за столичен кмет, а изследване на " Галъп " даде съществени преимущество от 8% за хипотетичния й кандидат Мая Манолова, която също не е удостоверила публично дали ще се кандидатира.

В интернационален проект вярата на френския президент Еманюел Макрон, че Съединени американски щати и Иран могат да възобновят диалозите си за нова нуклеарна договорка, бързо избледняха, тъй като иранският президент Рохани разгласи, че договаряния със Съединени американски щати са невъзможни, преди Вашингтон да вдигне наложените стопански наказания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики ЧЕТИРИ Пожарна охрана ТРИ
Важните събития през днешния ден в три фрази

Румъния може да остане без държавно управление през септември

Правителството на Партията на обществената народна власт (PSD) в Румъния изгуби болшинството си в Народното събрание и евентуално ще падне от власт още при първия избор на съмнение през септември, откакто демократичната партия ALDE напусна ръководещата коалиция след края на лятната почивка на Народното събрание. От PSD търсят поддръжка от партията на етническите унгарци UDMR, само че във вторник тя отхвърли такава, а националлибералната партия - най-голямата опозиционна мощ в страната, удостовери, че приготвя избор на съмнение , който ще бъде подсилен и от други опозиционни формирования. Кабинетът на премиера Виорика Дънчила от месеци е подложен на критика от Европейски Съюз и Съединени американски щати за измененията, които прави в правораздавателната система и за намаляване на наказванията в антикорупционните закони.

Бразилия отхвърли помощта от 22 млн. $ от Г-7 за пожарите в Амазонка

Официален претекст за отхвърли е, че пожарите в тропическата гора към този момент са под надзор, откакто за потушаването най-сетне бяха изпратени да оказват помощ и армейски елементи. От бразилското държавното управление обаче обявиха, че непознатите сили желаят надзор над Амазонка и ги упрекнаха в " колониализъм ", а самият бразилски президент Болсонаро си разреши да направи обидни изявления към Франция и особено към брачната половинка на президента Макрон, предизвиквайки дипломатическо напрежение . Тази година пожарите са рекордни, а аргументите са както климатичните промени, по този начин и все множеството сечи и развиване на аграрни планове на територията на Амазонка, които Болсонаро насърчава.

Johnson&Johnson беше наказана за приноса си за опиоидната рецесия в Съединени американски щати

Американската компания би трябвало да заплати 572 млн. $ обезщетение на щата Оклахома, тъй като е съдействала за опиоидната рецесия, довела до гибелта на десетки хиляди хора . Размерът на компенсацията е разочароващ за щата, чиито прокурори бяха поискали 17 милиарда $, а съдът стимулира решението си с аргумента, че компанията е популяризирала на пазара болкоуспокояващи , които са вкарвали пациентите в подвеждане . Johnson&Johnson разгласи, че ще апелира. Според арбитър Тад Балкман щатът е потвърдил, че подвеждащият маркетинг на компанията е направил използването на болкоуспокояващите Duragesic и Nucynta публичен проблем.

Културният министър е одобрил надстрояване на забележителна постройка в София

На покрива на една от най-забележителните здания на София, която се намира на ъгъла на ул. " Иван Вазов " и ул. " Раковски ", ще бъде построен мансарден етаж . Работният организационен проект за смяната към този момент има единодушието на Министерството на културата и е подписан от отрасловия министър Боил Банов, като мнението му се опира върху мнението на Националния институт за недвижимото културно завещание. Проектът за надстрояването е качен на уеб страницата на регион " Средец ", на чиято територия е постройката, и до 29 август притежателите на прилежащите здания могат да създадат възражения. Свързано с " Химимпорт " д ружество купи постройката напролет на 2017 година за 10.5 млн. евро от Уникредит Булбанк.

ВИДЕО НА ДЕНЯ



Улиците на Мадрид се трансфораха в реки, откакто испанската столица бе връхлетяна от тежка стихия с наводнения и градушка. Един от най-тежко засегнатите квартали бе Арганда дел Рей, където колите бяха отнесени от потоците вода, а по някои улици се образуваха големи ледени купчини. Няколко станции на метрото бяха наводнени. Не единствено Мадрид пострада от екстремностите на времето - на към 500 км южно от града, над град Кампилос, имаше торнадо.

НЕЩО ИНТЕРЕСНО

Лилаво-розов елмаз за 60 млн. $

[Alrosa Group]
В свят, в който компании към този момент основават скъпоценни камъни в лаборатории, е добре да знаем, че има хора, които към момента се радват на същинските неща - изключително когато това е супер необичаен лилаво-розов елмаз с тегло 14.83 карата . Духът на розата, както се назовава, ще бъде продаден по-късно тази година от съветската компания за рандеман на диаманти Alrosa, като се чака цената му да бъде 60 млн. $ . Гемологичният институт на Съединени американски щати е определил качествата на диаманта и го е оценил като фантастично блестящо лилаво-розов (Fancy Vivid Purple-Pink) и вътрешно безукорен. Това е и най-големият камък от интензивния лилаво-розов нюанс , който институтът в миналото е класифицирал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР