Румънският премиер Виорика Дънчила увери днес, че страната е подготвена

...
Румънският премиер Виорика Дънчила увери днес, че страната е подготвена
Коментари Харесай

Виорика Дънчила​: Румъния е подготвена за европредседателството от 1 януари

Румънският министър председател Виорика Дънчила увери през днешния ден, че страната е готова за поемането на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от началото на идната година, съобщи Аджерпрес.

 © фотография: АРХИВ
" Искам да ви уверя още от началото, че Румъния е готова да поеме председателство на Съвета на Европейски Съюз. Подготвени сме както от организационна и логистична позиция, по този начин и от позиция на програмата, която имаме за председателството. Скоро в румънския парламент ще бъде гласувана окончателната форма на програмата на председателството на Съвета на Европейски Съюз ", съобщи Дънчила.

Премиерът приветства наличието в Букурещ на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни и на водачите на политическите групи в Европейския парламент. " Радва ни вашето наличие тук в годината на Стогодишнината - година, в която Румъния чества 100 години от Великото обединяване. Радва ни вашето първо посещаване, предшестващо поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз от Румъния на 1 януари 2019 година ", уточни още румънският министър председател.

Тя сподели, че по време на председателството ще бъдат проведени голям брой събития в разнообразни елементи на Румъния, както и в Букурещ. " Имаме голям брой събития във всички зони на страната, имаме голям брой събития в Букурещ, несъмнено и в Брюксел. Програмата включва четири обособени точки: Европа на кохезията - прочее, и мотото на председателството на Румъния е " Европа на общите европейски полезности " ; Европа на сигурността; усилване на световната роля на Европейски Съюз и несъмнено, поощряване на европейските полезности ", добави румънският министър председател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР