Румънският премиер Николае Чука заяви, че ще бъдат проверени всички

...
Румънският премиер Николае Чука заяви, че ще бъдат проверени всички
Коментари Харесай

Гобяват всички в Румъния, които са увеличили цените на горивата неоправдано


Румънският министър председател Николае Чука съобщи, че ще бъдат тествани всички петролни компании в Румъния и ще има " фрапантни наказания " за тези, които нарушават закона, откакто нощес страната беше обхваната от суматоха поради вероятен скок на цените на горивата, оповестява уеб сайтът Зиаре.

" Активирах още нощес органите за надзор и инспекция на обстановката, провокирана от неоправданото увеличение на цените на горивата ", съобщи Чука.

Той посочи, че " румънската страна има задължението да защищава жителите си, да защищава стопанската система, изключително в този комплициран интервал провокиран от съветската военна инвазия в Украйна ".

" Няма да разреша на никого да се възползва от тази обстановка и от лакомия или други претекстове да се пробва да дестабилизира стопанската система на страната и живота на жителите ", уточни още министър председателят.

Той сподели, че Националната организация за данъчна администрация, Националната работа за отбрана на потребителите и Съветът по конкуренцията са почнали инспекции.

" Ще бъдат тествани всички петролни компании, които работят в Румъния. Поисках заблуждение под отговорност на отговорните и най-сурови наказания за тези, които провокират неустойчивост ", акцентира още Чука.

Снощи в цялата страна се сътвори суматоха, откакто в обществените мрежи се появиха информации, че цените на горивата ще доближат 11 леи (4,35 лв) през днешния ден, отбелязва Зиаре.

В. " Адевърул " оповестява, че нервността към цената на бензина е провокирала километрични опашки на редица бензиностанции нощес, като някои водачи са се опитвали да се запасят, наливайки гориво в разнообразни контейнери. Млада жена жена даже е била бита поради това, че не спазила реда си на опашката.

Психозата стартира, откакто цените на горивата започнаха да порастват в северния окръг Бихор, като в една бензиностанция в град Беюш цената и на бензина, и на дизела, доближи 11 леи, отбелязва изданието.

Същевременно вестникът споделя, че една верига бензиностанции в Тимишоара, която също вдигнала цените на бензина и дизела до близо 10 леи нощес, по-късно се е извинила на клиентите си и дала обещание да върне разликата в цените. Тази заран цената на бензина е била 7,85 леи (3,10 лв), а на дизела - 8,18 леи (3,23 лв) в бензиностанциите на въпросната верига.

От своя страна Националният съвет за аудиовизулани медии предизвести, че ще бъдат тествани малките екрани, които подхранват нервността към повишаването на бензина.

" Както видяхме всички, през вчерашния ден се сътвори нервност (...) с всяващи суматоха информации, че ще нарастне бензинът, дизелът, ще станат 11 леи от през днешния ден, ще се изчерпят наличностите... Това беше една лавина от информации, които паникьосаха популацията и провокираха полуда в цялата страна, имаше опашки, бяха блокирани пътища и градове ", съобщи Кристина Покора, член на съвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР