Румънският премиер Николае Чука изрази дълбоко разочарование, след като на

...
Румънският премиер Николае Чука изрази дълбоко разочарование, след като на
Коментари Харесай

Румънският премиер Николае Чука: Не разбираме позицията на Австрия

Румънският министър председател Николае Чука изрази " надълбоко отчаяние ", откакто на страната му беше отхвърлен достъп до Шенгенската зона.

Страните членки на Европейския съюз дадоха „ зелена “ светлина на Хърватия да отвори изцяло границите си и да взе участие в европейската зона за пътешестване без надзор, само че на България и Румъния беше казано, че би трябвало да изчакат още, с цел да бъдат позволени.
Съжаляваме и почтено казано не разбираме негъвкавата позиция, показана от Австрия. Повече от всеки път през последната година Румъния потвърди, че е същински участник в гарантирането на европейската сигурност. Румъния ще продължи да бъде градивна и да работи за същинско европейско решение. Румъния ще възобнови процеса на присъединение към Шенгенското пространство.
Николае Чука, министър председател на Румъния

Румънски водачи на камиони показаха своя яд и отчаяние от блокирането на страната им за Шенген, до момента в който чакаха с часове да пресекат границата с Унгария.

" Около 5 часа съм на опашката, това е насмешка. Трябва да се отървем от това. От 90-те години минавам тази граница. Ние останахме последни, това е насмешка. Австрия не ни желае, не ни приема, само че това е политика, единствено политика ", споделя Георге.

Групата на Алианса на социалистите и демократите в Екологичен потенциал дефинира решението на Съвета по правораздаване и вътрешни работи за блокирането на България и Румъния „ незаслужено, безпричинно и неустойчиво “. „ С решение като това, можете да разрушите европейското единение “, пишат социалистите в Туитър. Те ще желаят на идната сесия на Екологичен потенциал Комисията и Съвета да дадат цялостно пояснение за решението за отлагането на България и Румъния.

Така нареченото Шенгенско пространство е най-голямата зона за свободно пътешестване в света. Състои се от 26 страни — 22 страни от Европейски Съюз плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Почти 1.7 милиона души живеят в една страна от Шенген и работят в друга. Около 3.5 милиона души пресичат вътрешните граници всеки ден. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР