Румънският премиер Михай Тудосе заяви днес, че правителството се е

...
Румънският премиер Михай Тудосе заяви днес, че правителството се е
Коментари Харесай

Румъния се отказа от важни данъчни промени

Румънският министър председател Михай Тудосе съобщи през днешния ден, че държавното управление се е отказало от проектите да размени корпоративния налог облага с налог оборот, съобщи " Ройтерс ".

" Смятаме въпроса за завършен ", сподели Тудосе пред кореспонденти след среща на ръководещата коалиция. Премиерът акцентира още веднъж, че задължението за опазване на бюджетния недостиг тази година на три или до три % от Брутният вътрешен продукт ще бъде спазен.

По думите му към момента се организират симулации за резултатите от възможното въвеждане на така наречен " такса взаимност ", която да се ползва върху " физическите лица, които печелят в действителност доста ", като уточни, че към момента не е избран съответен предел, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Все още се работи по такса взаимност, вършат се симулации. Вероятно ще я има по някакъв метод, към момента не сме определили от какъв предел нагоре ", уточни Тудосе. " Таксата взаимност не е такса върху юридическите лица, както сме чували, това е такса, която ще се ползва за физическите лица, хората, които печелят в действителност доста, които се възползват от доста неща от страна на страната. Знаем, че действа в целия свят, над избран предел на цената се заплаща спомагателна такса в символ на взаимност с страната, която им е предоставила опцията да завоюват толкоз пари ", изясни румънският министър председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР