Румънският премиер Михай Тудосе подаде оставка след малко повече от

...
Румънският премиер Михай Тудосе подаде оставка след малко повече от
Коментари Харесай

Румънският премиер хвърля оставка след 6 месеца на поста

Румънският министър председател Михай Тудосе подаде оставка по-късно повече от 6 месеца на поста. Причината за това е спорът му с водача на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня, оповестява " Канал 3 ".

" Тръгвам си с високо вдигната глава “, сподели Тудосе на изключително заседание на управлението на партията си, на което то отдръпна поддръжката си за него.

Той посочи, че няма да поеме ролята на длъжностен министър председател. На въпрос по кое време тъкмо ще подаде оставката си той отговори с: " тази нощ, може би на следващия ден “.

Михай Тудосе министър-председател на Румъния от 29 юни 2017 година Той е вторият министър председател, изпъден от своята партия по аргументи, които още не са оповестени от управлението й.

Социалдемократите ще предлагат длъжностен министър председател, който би трябвало да бъде назначен от президента на Румъния Клаус Йоханис. След което партията и нейните сътрудници да посочат нов непрекъснат министър-председател, който да образува нов кабинет.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР