Румънският премиер Марчел Чолаку отправи серия критики по адрес на

...
Румънският премиер Марчел Чолаку отправи серия критики по адрес на
Коментари Харесай

Румънският премиер предложи Австрия да излезе от Шенген

Румънският министър председател Марчел Чолаку насочи серия рецензии по адрес на австрийския канцлер Карл Нехамер поради съпротивата му против участието на Румъния в Шенген, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция. 

В ефира на телевизия Антена 3 СиЕнЕн (Antena 3 CNN) Чолаку сподели, че Румъния би трябвало да изиграе до дъно възможностите си за присъединение към Шенгенското пространство, като в тази връзка предложи, в случай че австрийският канцлер Карл Нехамер резервира позицията си срещу присъединение на Румъния, Австрия да обмисли опцията да напусне Шенген, оповестява организация Аджерпрес.

В коментар на възможностите на страната за присъединение към Шенгенското пространство румънският министър председател още веднъж съобщи, че съпротивата на австрийския канцлер е неоснователна. „ Не Австрия и не австрийците, а канцлерът Нехамер даде доста ясно да се разбере, че не е склонен, без никакво съображение “, съобщи Марчел Чолаку.

Той напомни, че на неотдавнашната среща на европейските социалисти в Малага, Испания, е била призната резолюция в поддръжка на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. Чолаку акцентира, че всички водачи социалдемократи, без изключение, поддържат незабавното присъединение на Румъния и България. 

Румънският министър председател показа, че е получил уверения от премиера на Испания Педро Санчес, чиято страна ръководи сега Европейския съвет, както и от немския канцлер Олаф Шолц, че ще създадат всичко, което зависи от тях, по въпроса за присъединението на Румъния и България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР