Румънският премиер Флорин Къцу съобщи днес, че правителството е одобрило

...
Румънският премиер Флорин Къцу съобщи днес, че правителството е одобрило
Коментари Харесай

Румъния забранява едновременното получаване на пенсия и заплата в бюджетния сектор

Румънският министър председател Флорин Къцу заяви през днешния ден, че държавното управление е одобрило законопроект, посредством който се не разрешава съчетаването на със заплата в бюджетния бранш, оповестява уеб сайтът Хотнюз.
" Същевременно планът планува увеличение по избор на възрастта за пенсиониране до 70 години ", добави министър председателят. Той посочи, че законопроектът ще влезе в Народното събрание със незабавна процедура.
 И Румъния съобщи проекта си за възобновяване И Румъния съобщи проекта си за възобновяване
Румъния съумя да съобщи своя проект за възобновяване и резистентност в Европейската комисия, като с това стана 23-тата такава страна в Европейски Съюз...
Нормативният акт планува опция за избор сред пенсия или заплата за работещите в държавния бранш, които извършват изискванията за пенсиониране. Ако те към този момент са пенсионери, само че желаят да продължат да работят в държавната система, тогава пенсията им ще бъде краткотрайно спряна. Също по този начин чиновниците в бюджетния бранш не са задължени да се пенсионират при навършване на общоприетата пенсионна възраст, а могат да продължат работа до 70-годишна възраст, предава.
" Могат да се пенсионират когато и да е в интервала до навършване на 70 години. В обществения бранш пенсията не може да се съчетава със заплата. Служителите имат задължението в период от 30 дни да изберат едно от двете ", изясни министърът на труда Ралука Туркан. Телевизия Диджи24 отбелязва, че има редица изключения от правилото, което не разрешава натрупването на пенсия и заплата. Това са локалните изборни длъжности, парламентаристите, членовете на Конституционния съд и Сметната палата, членовете на Румънската академия и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР